Цікаве

Вчені виявили скелети понад 100 немовлят часів Давнього Риму

Вчені виявили скелети понад 100 немовлят часів Давнього Риму

Фото: Википедия
Ашкелон

Цей населений пункт був давнім морським портом, що містився біля узбережжя Середземного моря. За ним зберігається як релігійне, так і історичне значення.

 
 
 
 
Археолог Росс Восс досліджував розгалужену каналізаційну систему міста Ашкелон в Ізраїлі і виявив останки понад 100 немовлят. Про це пише Grunge.
 
Під час цього дослідження було виявлено скелети крихітних дітей, яким на момент смерті було менше тижня. Аналіз показав, що немовлята були цілком здоровими.
 
Тож дослідники припускають, що давні секс-працівники і їхні роботодавці чинили дітовбивства.
 
“На основі доказів, виявлених під час археологічних розкопок, вважається, що дітовбивство було широко поширеною і соціально прийнятною практикою серед давніх римлян. Є ще одне місце під назвою Гамбледен (Hambleden), де теж було виявилено щонайменше 97 скелетів немовлят, які, схоже, померли за схожих обставин. Ми часто асоціюємо дітовбивство з убивством немовлят жіночої статі за часів, коли дівчаткам надавали перевагу перед хлопчиками. Але переважна більшість немовлят, знайдених на цьому місці, були чоловічої статі. Одне з припущень полягає у тому, що вони залишали маленьких дівчаток жити, щоб потім вони виросли і працювали у борделі, як їхні матері, але про це точно невідомо”, – заявили археологи.
 
 

 
 
Нагадаємо, раніше у Мексиці археологи в печері, яка була затоплена наприкінці останнього льодовикового періоду, знайшли скелет доісторичної людини. 
 
У Перу знайшли масові дитячі жертвопринесення
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button