Україна

В Україну повертаються ще восьмеро викрадених дітей


В Україну повертаються ще восьмеро викрадених дітей

Чотири дівчинки і четверо хлопців віком від 8 до 18 років вже скоро возз’єднаються зі своїми родинами, повідомив керівник Офісу президнта.

Сьогодні, 6 грудня, додому повернулися восьмеро українських дітей. Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

“Сьогодні, у день Святого Миколая, повертаємо вісьмох дітей додому. Спільні зусилля здатні створити передріздвяне диво – чотири дівчинки і четверо хлопців віком від 8 до 18 років вже скоро возз’єднаються зі своїми родинами та зустрінуть свята в обіймах своїх близьких на Батьківщині”, – йдеться у повідомленні.

Єрмак відзначив ефективну взаємодію команди Офісу президента й уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця у рамках плану Bring Kids Back UA і подякував Державі Катар і ЮНІСЕФ за залученість до процесу повернення депортованих дітей і тих, які опинилися на тимчасово окупованих територіях

“Не припиняємо роботу, допоки кожна викрадена дитина не буде повернута додому”, – зазначив Єрмак.

Раніше повідомлялося, що Катар допоміг Україні повернути з РФ чотирьох депортованих дітей. Перед тим Катар брав участь у кількамісячних переговорах на прохання українського уряду. Нещодавно Катар узяв участь у поверненні ще шістьох дітей.

Катар буде посередником у поверненні цивільних українців – Лубінець

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button