Цікаве

Вчені виявили несподіваний зв’язок між шлюбом та рівнем цукру у крові

Вчені виявили несподіваний зв’язок між шлюбом та рівнем цукру у крові

Вчені провели дослідження, результати якого показали, що життя у шлюбі позитивно впливає на рівень цукру у крові. Зокрема, участь в експерименті взяли пари літнього віку.  

Науковці вивчали, як сімейний стан та якість шлюбу можуть бути пов’язані із середнім рівнем глюкози в крові у людей похилого віку. Піддослідними стали 3 335 людей у віці 50-89 років, які не хворіють на цукровий діабет.

Упродовж десяти років вчені досліджували зміни у сімейних стосунках та шлюбі. Ставилися відповідні запитання, які допомагали з’ясувати, наскільки міцним є кохання у парі. 

Виявилося, що при вступі у шлюб або партнерство в аналізі крові відбувалося покращення такого показника, як глікований гемоглобін. Саме він дозволяє зрозуміти, яким був рівень глюкози у крові за останні кілька місяців. 

Результати дослідження показали, що життя в парі призводило до зниження цього показника. Нормальний рівень глікованого гемоглобіну знижує ризик смерті, а от у стані самотності показник зростав. 

За словами вчених, на рівень цукру у крові впливає не якість шлюбу, а сам факт наявності пари. Однак цей феномен до кінця ще не дослідили. 

Back to top button