Цікаве

Вчені вперше за 200 років помітили сірого кита в Атлантичному океані

Вчені вперше за 200 років помітили сірого кита в Атлантичному океані

Фото: NEW ENGLAND AQUARIUM
Сірий кит

Дослідники пов’язують несподівану знахідку з наслідками зміни клімату та потеплінням вод.

Вчені помітили в Атлантичному океані рідкісного сірого кита, який вважався вимерлим у цьому регіоні понад 200 років тому. Про це повідомляє Forbes.

Сірий кит пропливав майже за 50 кілометрів від острова Нантакет, що входить до складу американського штату Массачусетс. У цей час він пірнав, виринав і чимось харчувався.

Хоча сірі кити не вважаються зникаючими, вони живуть майже виключно в північній частині Тихого океану, після того, як понад два століття тому на них почали полювати в Атлантиці, де вони були винищені.

Несподіване відкриття вчені пов’язують з наслідками зміни клімату. Зокрема, в Північному Льодовитому океані, який забезпечує китам вільний від льоду літній прохід між Атлантикою і Тихим океаном.

Як зазначає співробітниця Центру океанічних досліджень Андерсона Кебота Орла О’Брайен, це спостереження є “нагадуванням про те, як швидко морські види реагують на зміну клімату, якщо їм надається така можливість”.

Екологи дедалі більше занепокоєні скороченням популяції китів. Однією з найбільших проблем є північноатлантичний кит. Їх залишилося близько 360 особин, у тому числі 70 самок, що розмножуються.

Раніше повідомлялося, що морські дослідники зафіксували на відео момент, коли косатка на ім’я Старборд вбила велику білу акулу.

Вперше на камеру потрапило спарювання горбатих китів. Обидва самці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button