Цікаве

Вчені створили місяцехід у вигляді “летаючої тарілки”

Апарат оснащено іонними двигунами, які дають йому можливість левітувати, пише 1news з посиланням на meta.ua.

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту створили легкий апарат у вигляді літаючої тарілки, який може левітувати по поверхні Місяця та інших безповітряних планетарних поверхнях, таких як астероїди.

“Літаюча тарілка” живиться від електричного поля, яке створюється внаслідок прямого впливу Сонця та навколишньої плазми. За відсутності атмосфери це сонячне опромінення створює заряд, який здатний підіймати об’єкти більше ніж на метр над поверхнею Місяця.

Місяцехід буде виготовлений із матеріалу під назвою мейлар, який зберігає той самий заряд при попаданні сонячних променів. Крихітні іонні промені будуть використовуватися як для зарядки апарату, так і для збільшення природного заряду поверхні, протидіючи гравітації.

Апарат також оснащено іонними двигунами з невеликими соплами, такими ж, які раніше використовувалися для руху супутників у космосі. Паливом для двигунів виступає розплавлена сіль, яка при поєднанні з електричним зарядом виривається з сопла у вигляді променя.

Тут заряд переноситься на поверхню, щоб доповнити власний природний заряд. Математичні дослідження підтвердили, що ця ідея може спрацювати, і забезпечить достатню тягу, щоб підняти апарат від поверхні.

Під час лабораторного експерименту з використанням іонниз двигунів для створення електростатичної сили команда вчених змогла змусити левітувати невеликий транспортний засіб розміром з долоню вагою близько 60 грамів.

 

 

 

Back to top button