Цікаве

Вчені стверджують, що вимирання людства може статися швидше, ніж очікувалося

Вчені вважають, що Земля переживає справжню кризу, невідому раніше, пише 1news з посиланням на meta.ua.

Американські вчені заявили, що вимирання людства може статися набагато швидше, ніж очікувалося раніше. Причиною цього буде не метеорит або природні катастрофи, а сама людина.

Вчені вважають, що Земля переживає справжню кризу, невідому раніше. Через забруднення планети порушується природна екологічна рівновага.

Професор Пол Ерліх із Національного університету Мексики в Мехіко розповів, що швидкість зникнення тварин у 100 разів перевищує природну. За його словами, криза вимирання настільки серйозна, що наша діяльність у найближчі 50 років визначить майбутнє людства.

Еколог Том Олівер сказав:

Людське вимирання може здатися малоймовірним, однак це легко спростувати, уявивши, що людство не зможе виробляти продукти харчування, внаслідок зниження біорізноманіття ґрунту, втрати запилювачів та неконтрольованих хвороб – загроз, які всі взаємопов’язані зі зміною клімату, спричинені діяльністю людини

Вчені вважають, що якщо нинішні темпи збережуться, і всі види, що знаходяться під загрозою зникнення, вимруть у наступному столітті, людство може досягти рівня масового зникнення приблизно через 240-540 років.

 

 

 

 

 

 

Back to top button