Вчені стверджують, що кава має лікувальні властивості
Численні дослідження підтверджують лікувальні властивості напою, пише 1news з посиланням на agrotrend.com.ua.
Міжнародне дослідження вчених із Португальського університету Коїмбри та Боннського університету показало: кофеїн блокує особливий рецептор і тим самим зменшує симптоми стресу. Це також підтверджується довгостроковим дослідженням Гарвардського університету. Його фахівці встановили, що жінки, які випивають чотири чашки кави з кофеїном на день, на 20 відсотків рідше страждають на депресію, ніж ті, хто випиває лише одну чашку на тиждень.
Від хвороб мозку. Дані дослідників з Університету Балтімору свідчать, що регулярний прийом кави покращує довготривалу пам’ять, а також забезпечує профілактику хвороб мозку. Люди, які споживають три чашки на день, менш схильні до деменції та хвороби Альцгеймера – це пояснюється тим, що кофеїн пригнічує відкладення тау-білка в головному мозку. Крім того, кофеїн знижує ризик хвороби Паркінсона. Монреальський університет дійшов висновку, що кофеїн не посилює типового тремору, а швидше знімає його.
Від хвороб серця. Люди, які випивають від трьох до п’яти чашок кави на день, не страждають на серцевий напад або інсульт так часто, як ті, хто не п’є кави, – це висновок Гарвардської школи громадської охорони здоров’я. Завдяки своїм антиоксидантним та протизапальним властивостям, кофеїн позитивно впливає на показники артеріального тиску.
Від хвороб печінки. Кава сприяє регенерації печінки. Згідно з дослідженням Національного інституту раку в Меріленді, у будь-якої людини, яка випиває дві-три чашки кави за 24 години до обстеження, показники печінки виявляються кращими, ніж у людей, які не пили кави напередодні. Вчені вказують на речовини дитерпени, що містяться у каві. Вони активують процеси детоксикації печінки, попутно знижуючи ризики цирозу та раку цього органу.