Цікаве

Вчені стверджують, що дві склянки пива в день можуть захистити серце

Помірне споживання алкоголю вважається безпечним, а в деяких випадках навіть корисним для здоров’я, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Так мета-аналіз досліджень показав, що вживання пива в помірній кількості знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Однак вчені підкреслюють, що ця рекомендація актуальна не для всіх. Уникати споживання алкоголю слід неповнолітнім, вагітним, людям з кардіоміопатією або серцевою аритмією, а також із захворюваннями печінки або підшлункової залози.

Робота була представлена в журналі Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. Під помірним споживанням розуміється один напій в день для жінок і два в день для чоловіків.

Вчені звертають увагу на переконливі докази значного зворотного зв’язку між вживанням такої кількості пива та ішемічною хворобою серця.

Дослідники відзначають, що в іншому огляді, опублікованому в 2012 році, було виявлено, що основний захисний ефект пива, ймовірно, пов’язаний з поліфенолами в напої. Вони мають антиоксидантні та протизапальні властивості.

Безпосередньо алкоголь теж може приносити переваги. Дослідження 2017 року, опубліковане в British Medical Journal, показало, що у людей, які не вживають алкоголь, ймовірність серцевого нападу в 1,3 рази вище, ймовірність інсульту в 1,1 рази вище, а ймовірність раптової смерті від серцево-судинної події в 1,6 рази вище в порівнянні з тими, хто пив в помірних кількостях.

 

 

Back to top button