Цікаве

Вчені стверджують, що алкоголь навіть в малих дозах знищує мозок

Навіть при помірному вживанні спиртних напоїв людина неодмінно зіткнеться зі змінами в поведінці і обсязі головного мозку, інформує 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Проведене недавно дослідження дозволило вченим знайти чергове підтвердження цього факту.

Примітно, що терміном «помірне споживання» алкоголю фахівці називають рівень споживання спиртних напоїв, що дорівнює 14 одиницям на тиждень, що еквівалентно приблизно 0,33 літрам пива в день з міцністю на рівні 5% вмісту спирту. Для того, щоб встановити, який ефект на організм людини надає такий режим, вчені провели експеримент, для участі в якому залучили 300 осіб у віці 39-45 років.

В результаті було встановлено, що навіть настільки незначна кількість спиртного може спровокувати зменшення розміру мозку. «Нам вдалося виявити прямий зв’язок між помірним вживанням спиртних напоїв зі скороченням обсягу головного мозку у жінок і чоловіків в середньому віці», – стверджують автори дослідження.

Крім того, за словами вчених, алкоголь може також впливати на тканини головного мозку і функцію пам’яті, когнітивні навички і поведінку людини. Втім, звернути всі ці порушення назад людина все ще може, для цього, підкреслюють фахівці,їй необхідно протягом тривалого періоду часу утримуватися від вживання алкоголю.

 

 

 

Back to top button