Цікаве

Вчені спростували основну теорію появи людини

Антропологи зі США стверджують, що основна теорія походження людини є неспроможною, повідомляє 1news з посиланням на lenta.ua.

Походження людини – досі загадка. Навіть теорія Дарвіна через відсутність перехідних ланок в еволюції не вважається повністю доведеною. Тим часом у науковому співтоваристві дотепер вважалося істинним припущення, що перші найдавніші представники людського виду з’явилися внаслідок глобальних кліматичних змін на планеті 2,5–2,8 мільйона років тому. Саме тоді на Землі стався спалах видоутворення через те, що тваринам, і предкам людини в тому числі, доводилося залишати одні ареали проживання і переселятися в інші.

Тим часом фахівці Університету Вашингтона дійшли висновку, що це не так.

Дослідники створили комп’ютерну модель еволюціонування видів, виключивши з неї вплив зовнішніх факторів, і виявилося, що навіть без змін клімату та інших зовнішніх умов спалаху видоутворення все одно відбуваються. До появи людей і міг привести один із подібних спонтанних спалахів.

Тепер автори дослідження планують дізнатися, що саме привело до конкретних людських особливостей, зокрема великого мозку.

Тим часом, наукових і псевдонаукових теорій походження людства існує безліч, згідно з деякими предками людей могли бути інопланетяни, гідропиток – водна мавпа або навіть крокодили.

 

 

 

 

 

Back to top button