Цікаве

Вчені розробили татуювання, які повідомляють про стан здоров’я

Вчені розробили татуювання, які повідомляють про стан здоров я

Фото: Reuters
Татуювання, яке повідомлятиме про стан здоров’я

Вчені розробили електронне чорнило для татуювань, яке попереджатиме про потенційні проблеми зі здоров’ям.

Дослідники з Корейського інституту науки і технології (KAIST) розробили електронне чорнило для татуювань, за допомогою якого можна постійно моніторити стан здоров’я. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що після нанесення татуювання воно автоматично попереджатиме людину про можливі проблеми зі здоров’ям.

Зокрема, підключене до пристрою електрокардіограми (ЕКГ) або іншого біосенсора, воно може передавати на монітор показники серцевого ритму пацієнта та інші життєво важливі показники, такі як рівень глюкози та лактату.

“У майбутньому ми сподіваємося підключити бездротовий чип, інтегрований у це чорнило, щоб ми могли спілкуватися або посилати сигнал туди і назад між нашим тілом та зовнішнім пристроєм”, – сказав керівник проекту Стів Парк.

Саме чорнило зроблене з частинок на основі галію – м’якого сріблястого металу, який також використовується у напівпровідниках або термометрах. Вкриті платиною вуглецеві нанотрубки допомагають проводити електрику та забезпечити довговічність приладу.

Раніше повідомлялося, що у Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили, що отримали повідомлення про виявлені у дітей у 33 країнах 920 ймовірних випадків гепатиту невідомого походження.

Українські вчені відкрили нову властивість препарату від COVID


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button