Цікаве

Вчені повідомили, як покращити роботу імунної системи

Стимуляторами роботи імунної системи можуть бути не тільки аптечні препарати, пише 1NEWS з посиланням на Країну Здоров’я.

Існують доступні засоби, які не менш ефективно покращують імунний захист організму.

Піст. Протягом року корисно відмовлятися від їжі на деякий час – на день або два. Вчені з Університету Південної Каліфорнії виявили, що під час посту спостерігається деяке зниження кількості білих кров’яних клітин в організмі, однак після його закінчення їх рівень перевищує той, що був раніше.

Прослуховування музики. Вчені говорять, що при прослуховуванні улюблених музичних композицій в організмі людей музики збільшується вміст природних клітин-кілерів, які націлюються іммунною системою на знищення бактерій, збудників хвороб, а також ракових клітин.

Прогулянки на природі. Японські дослідники з’ясували, що прогулянка в умовах природних пейзажів всього протягом 20 хвилин знижує рівень кортизолу – гормону, що пригнічує активність імунної системи.

Сауна. Згідно з даними, отриманими австралійськими фахівцями, люди, які відвідують сауну два рази на тиждень, в два рази рідше піддаються простудним інфекціям в порівнянні з тими, хто не ходить в сауну.

Обійми та поцілунки. Американські вчені з Університету Карнегі-Меллон виявили, що часті обійми зміцнюють імунну систему і покращують захищеність людини від грипу і застуди. На думку вчених, причина цього може критися в фізичному впливі обіймів на організм – вони сприяють зниженню концентрації стресового гормону кортизолу і одночасно підвищують рівень окситоцину, пов’язаного з соціальної згуртованістю. Не менш значний вплив на організм надають і поцілунки, які також знижують рівень кортизолу і підвищують рівень окситоцину.

 

 

 

 

Back to top button