Цікаве

Вчені Оксфордського університету навмисно інфікують коронавірусом людей заради експерименту

Таким чином вчені хочуть перевірити імунні реакції учасників та чи можуть вони знову заразитися коронавірусом

Вчені Оксфордського університету оголосили про початок дослідження, під час якого вони навмисно піддадуть учасників, які вже перехворіли на COVID-19, можливості знову інфікуватися коронавірусом.

Про це інформує 1NEWS.

Дослідники пояснюють, що попри те, що пандемія COVID-19 триває вже понад рік, донині невідомо, що саме відбувається, коли люди, які вже перенесли COVID-19, інфікуються повторно.

Таким чином вчені хочуть перевірити імунні реакції учасників та чи можуть вони знову заразитися коронавірусом.

Про плани цілеспрямовано інфікувати добровольців коронавірусом британські медики повідомляли у лютому.

Тоді йшлось про намір заражати людей коронавірусом вперше.

Мета ж нинішнього дослідження поглибити розуміння вченими реакції організму на коронавірус у тих людей, які уже були ним заражені, і встановити, яка концентрація вірусу необхідна для повторного зараження.

“Інформація з цього дослідження дозволить нам розробити кращі вакцини та методи лікування, а також зрозуміти, чи захищені люди після зараження COVID-19, і на який термін”, – пояснила керівниця дослідження Хелен Макшейн.

Перший етап випробування, що розпочинається у квітні, буде спрямований на встановлення найнижчої “дози” коронавірусу, необхідної для того, щоб він повторно почав поширюватися в організмі.

У цьому етапі візьмуть участь до 64 здорових учасників-добровольців віком від 18 до 30 років, які були інфіковані коронавірусом природним шляхом принаймні три місяці тому.

Вони щонайменше 17 днів перебуватимуть на карантині та під пильним наглядом дослідників. Усі, у кого з’являться симптоми COVID-19, отримуватимуть відповідне лікування.

На другому етапі, що має розпочатись з початку літа, вчені планують заразити різних добровольців стандартною дозою, яку визначать під час першого етапу.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button