Події

Відважна рятувальниця з Київщини, яка пережила полон і лишилася відданою украї…

Відважна рятувальниця з Київщини, яка пережила полон і лишилася відданою українському народу

Юлія Кацімон – диспетчер пожежної частини, жителька села Литвинівка, Димерської громади Київщини.

Із перших днів повномасштабного вторгнення Юлія, не вагаючись, власними силами надавала гуманітарну допомогу людям, які цього потребували.

????«Щодня переводили на безпечну територію близько 1,5 – 2 тис. людей. У цілому було виведено до 15 тисяч людей. Евакуація тривала, доки нас не взяли в полон, 20-го березня».

Під час полону, в окремій кімнаті Юлії Кацімон нанесли тяжкі тілесні ушкодження, били безжально по тілу, обличчю, погрожували трибунальним судом від російської федерації. Наступного дня жінку привели в інше приміщення, де перебували ще 33 українських військових. Рашисти пропонували писати зобов’язання про співпрацю з росією, хто не написав – руки в наручники та дорога до Сибіру. Спочатку полонених привезли до Білорусі, а потім до Брянської області, у СІЗО N°2. Катували, зобов’язали говорити про те, що росія переможе, змушували писати звернення до українських матерів.

9 квітня Юлія повернулася по обміну з полону. Але ні на день не припиняла допомогу тим, хто того потребував. За сміливі та рішучі дії, відданість українському народу Юлія Кацімон нагороджена відомчою відзнакою ДСНС “За відвагу в надзвичайній ситуації”.

Пишаємося кожним і кожною, хто захищає і рятує найцінніше – людське життя.????????

СайтFbTwInstaYouTube

Back to top button