Цікаве

Вчені назвали причини безсимптомного перебігу COVID-19

Безсимптомний перебіг коронавірусної інфекції у людини відбувається за рахунок його хорошою клітинної захисту, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Медики відзначили, що безсимптомно можуть протікати багато захворювань, але причиною такої реакції організму є механізм природної імунізації. Зокрема мова йде про клітинний захист, який виробляють спеціальні захисні механізми.

«Як правило, це ті клітини, які розташовані в глоточному кільці, в носоглотці. Можливість виведення вірусу з клітин у них виражена яскравіше. Це більшою мірою стосується молодого покоління », – заявила медик Ольга Ковтун.

Експерт підкреслила, що при ураженні малими дозами вірусу організм формує клітини пам’яті, які в разі повторної атаки допоможуть пережити хворобу без будь-яких симптомів.

З такою позицією погодився лікар-педіатр Євген Комаровський. При повторній зустрічі з коронавірусом імунітет або відкине збудника, або людина перехворіє в легкій формі. Найчастіше безсимптомні випадки захворювань фіксуються серед молодих людей.

Доктор медичних наук, вірусолог Анатолій Альтштейн заявив, що після перенесеної коронавірусної інфекції імунна система може вести себе по-різному. У тому числі допускати повторне зараження, якщо кількості сформованих клітин пам’ять недостатня. При цьому експерт зазначив, що таке відбувається досить рідко.

 

 

 

 

Back to top button