Цікаве

Вчені назвали продукти, які руйнують шлунок

При підвищеній чутливості системи травлення вживання ряду страв може викликати негативний ефект. Вчені назвали продукти харчування, які можуть зруйнувати шлунок, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Традиційно вважається дієтичною кольорова капуста здатна викликати розлад шлунково-кишкового тракту. Небезпеку становить рафіноза, що міститься в ній та не до кінця переробляється, вона викликає здуття живота і запори. Проте шкода приносить тільки сира капуста, якщо ж цей овоч піддали термічній обробці, він перестає бути шкідливим. За твердженням доктора Лорен Харріс-Пінкус, варення або тушкування і т.д. спрощують перетравлювання даного продукту.

Ще один небажаний в раціоні продукт – газовані напої, через наявність вуглекислого газу їх споживання може викликати болі в шлунку. Не менш небезпечно і високий вміст цукрів у різних колах, вони також подразнюють шлунково-кишковий тракт, приводячи до збоїв в його роботі.

Не варто захоплюватися і споживанням молока, оскільки  лактоза, що міститься в ньому погано засвоюється організмом великої кількості людей. Його постійне пиття може спричинити за собою серйозні розлади здоров’я. Не принесе користі і часте вживання томатного соусу, так як його кислотність здатна порушити лужний баланс шлунка, а далі перерости в гастрит або виразку. При цьому вчені підкреслюють, що негативний вплив роблять великі порції даного продукту. Помірне додавання соусу до страв не принесе шкоди.

Рекомендують вчені уникати постійного додавання в меню продуктів з червоного м’яса. У ньому, особливо в яловичині, занадто багато білків і насичених жирів, що згубно позначається на роботі органів і систем. Через довгий час перетравлення такі страви роблять сильний вплив на загальний стан людини. Щоб уникнути перевантажень на шлунково-кишковий тракт, краще обмежити наявність такого м’яса невеликими порціями. Крім того, фахівці радять уникати занадто великих порцій і частого вживання гострих перців, сиру, крекерів та сиру, а також смаженого курячого м’яса. Здатне завдати шкоди і непомірне вживання кави, алкоголю або апельсинового соку.

 

 

 

 

Back to top button