Цікаве

Вчені NASA підрахували, за скільки днів можна обійти Місяць

Американські фахівці вирахували, що людина може пішки обійти навколо Місяця всього за дев’яносто один день. Але зробити це складніше, ніж може здатися на перший погляд, оскільки організація подібного подорожі повинна врахувати кілька важливих моментів, пише 1NEWS з посиланням на svoboda.ua.

За всю історію людства тільки дванадцять чоловік ступали на поверхню єдиного супутника Землі. Це були американські астронавти – учасники місій «Аполлон». На відеозаписах, зроблених з борту посадкового модуля, можна побачити, наскільки складно пересуватися по поверхні Місяця в неповороткою скафандрі в умовах низької гравітації.

Однак нещодавно фахівці NASA розрахували, що пересування по Місяцю можна прискорити. На протязі декількох років учені проводили дослідження в умовах, що імітують поверхню Місяця. За їхніми розрахунками виходить, що людина на Місяці навіть в скафандрі зможе пересуватися зі швидкістю 5 км/год, тобто майже так само швидко як на Землі.

І якщо рухатися постійно з такою швидкістю, то обійти Місяць кругом астронавт зможе всього за 91 добу. Якщо, звичайно, він не буде знижувати швидкість, зупинятися і спати. Крім того, для такого походу мандрівникові потрібно солідний запас не тільки їжі і води, але і кисню. Тобто потрібно машина, яка все це пощастить слідом за дослідником.

Чи не врахований в теоретичних розрахунках експертів і ландшафт Місяця. Не завжди мандрівник на супутнику Землі може рухатися по прямій: доведеться огинати безліч перешкод, заглиблень і височин. А також складати маршрут пересування з урахуванням перепадів температур і коливань радіаційного фону на поверхні.

Якщо ж врахувати всі можливі нюанси, то на пішу подорож навколо Місяця астронавта доведеться затратити півтора року. А обладнання для здійснення такої подорожі все одно ще не винайдено. Але експерти NASA вважають, що вже через двадцять років все це з області фантастики переміститься в реальність.

 

 

Back to top button