Цікаве

Вчені довели, що життя прилетіло на Землю із космосу

Вчені довели, що життя прилетіло на Землю із космосу

Фото: NASA Goddard/CI Lab/Dan Gallagher

Концептуальне зображення метеороїдів, що приносять ядерні основи на давню Землю. Нуклеобази представлені структурними схемами з атомами водню у вигляді білих сфер, вуглецю у вигляді чорних, азоту у вигляді синіх та кисню у вигляді червоних

Дослідження показує, що хімічні реакції на космічних каменях можуть створювати деякі будівельні блоки життя.


Дослідники з Університету Хоккайдо в Японії спільно із вченими NASA виявили дві одиниці ДНК і РНК. Це відкриття показує, що генетичні одиниці можуть переносити астероїди, щоб сприяти розвитку життя із космосу на Землі. Про це повідомляє SciTecDaily.


У ДНК та РНК міститься інформація для створення та утримання життя будь-якої живої істоти на Землі. Також у них є п’ять інформаційних одиниць – азотистих основ.


“Тепер у нас є докази того, що повний набір азотистих основ, необхідних для зародження життя, міг потрапити з метеоритами на нашу планету”, – зазначив Денні Главін із Центру космічних польотів NASA імені Годдарда.


Передбачається, що відсутні інформаційні одиниці – цитозин і тимін, які раніше не могли виявити, оскільки вони мають більш тендітну структуру, а в ході досліджень зразків метеоритів ці азотисті основи могли бути пошкоджені.


“Нам вдалося створити більш щадний метод вилучення сполук, щоб знайти ці тендітні елементи – цитозин і тимін”, – додали вчені.


За їхніми словами, дане відкриття не дає однозначної відповіді на питання, чи допомогли появі життя на Землі метеорити, чи воно зародилося на нашій планеті самостійно.


Нагадаємо, американське космічне агентство NASA показало дивовижні знімки, як супутник Марса Фобос проходить повз Сонце.


Життя могло прилетіти з космосу – вчені



Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button