Цікаве

В Україні зняли документальний фільм про Маріуполь

В Україні зняли документальний фільм про Маріуполь

Фото: Скриншот
Документальний фільм про Маріуполь

Кінострічка розповість про російсько-українську війну від імені звичайних людей, які провели у Маріуполі перший місяць вторгнення.

Об’єднання українських продюсерів завершило роботу над документальним фільмом Маріуполь. Невтрачена надія. Трейлер фільму можна переглянути в Youtube.

Сюжет буде заснований на історії простих маріупольців, які від початку повномасштабної війни перебували у місті.

“Усе, що відбувається зараз, – цього не мало трапитися в 21 столітті. Я хочу, щоб люди зрозуміли абсурдність ситуації і відчули, що через злобу, жорстокість і ненависть російських окупантів гинуть тисячі. Для мене важливо, щоб кожен злочин рашистів було зафіксовано, і вони за все відповіли”, – сказала журналістка Надія Сухорукова.

Водночас творці фільму зазначили, що він не міститиме страшних кадрів, а лише п’ять громадян із Маріуполя розкажуть про свій досвід життя в середині війни.

“У нас немає закадрового голосу, постановочних кадрів, немає наративу. Це – фільм-правда мирних городян усередині війни. Вони розповідають просто і без страху, що бачили, як відчували, що з ними відбувалося. Уявіть, кілька тижнів йшло системне знищення півмільйонного міста. Ми свідомо не ставили страшних кадрів, хоча вони в нас були, бо не хотіли емоційного нагнітання”, – сказав режисер стрічки Максим Литвинов.

Прем’єра фільму планується на кінець серпня.

https://www.youtube.com/watch?v=YaPMr4urwDE

Раніше повідомлялося, що український фільм Мати Апостолів отримав головну нагороду Asia Film Art International Film Festival у Гонконгу.

У Локарно відбулася світова прем’єра українського фільму Як там Катя?


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button