Цікаве

В Україні запустять новий сервіс доставки їжі

Сервісом керуватиме вірменська компанія, яка раніше запустила доставку в Білорусі та Грузії.

Цієї осені на українському ринку запуститься новий сервіс доставки їжі під брендом Menu.ua, повідомляє 1News.

Сервісом керуватиме вірменська компанія Menu Group, яка наразі працює у трьох країнах: Білорусі, Грузії та власне Вірменії.

Компанія щойно придбала український агрегатор Eda.ua, в якому працює 40 людей – ця команда увійде в новий сервіс доставки їжі. Ця угода дозволить вірменській компанії швидше зайти на український ринок з уже готовою командою та експертизою.

В Україні Menu.ua працюватиме за гібридною моделлю: у 10 містах замовлення доправлятимуть самостійно, а в 29 містах працюватимуть як агрегатор.

Протягом наступних двох років Menu Group готова вкласти у розвиток українського проєкта щонаменше 100 мільйонів гривень, запевняє її засновник Ваган Керобян.

Загалом він оцінює ринок доставки їжі в Україні у 10-15 мільярдів гривень, і цей обсяг щороку зростає на 20-25%. Близько 4-5 мільйонів українців замовляють їжу онлайн.

«Зараз онлайн-продажі генерують близько 20% від загальної кількості ресторанів, однак цей показник зростає, оскільки частота замовлень онлайн вже вдвічі-втричі перевищує дані щодо відвідуваності», – каже Керобян.

Наприкінці 2018 – на початку 2019 року у Києві почали працювати сервіси доставки їжі Glovo та UberEats. Минулого тижня кур’єри Glovo двічі виходили на протести проти умов праці.

Джерело:  AIN.UA

Back to top button