Цікаве

В Україні зафіксували туристичний бум з країн Перської затоки

Лише цього літа Київ, Одесу, Львів та Буковель відвідали понад 40 тисяч туристів з ОАЕ, Саудівської Аравії, Катару, Бахрейну та Кувейту

Від початку літа поточного року Київ, Одесу, Львів та Буковель відвідали понад 40 тисяч туристів країн Перської затоки.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, – інформує 1NEWS.

Міністр зауважив значне зростання кількості гостей в Україні з країн Перської затоки.

У цьому контексті дипломат відзначив зусилля, які доклала Українська держава для того, щоб відкрити Україну для туристів з ОАЕ, Саудівської Аравії, Катару, Бахрейну та Кувейту.

Він нагадав, що торік Україна в односторонньому порядку скасувала візові вимоги для цих країн. Окрім того, українські дипломати в цих країнах працювали для того, щоб відкрити цілу низку прямих рейсів.

Наразі МЗС працює над тим, щоб не лише арабські, але і українські авіакомпанії активно працювали на цих ринках і возили ще більше туристів.

“Наша стратегія в умовах пандемії спрацювала, і в рік, коли для туристів всього регіону досі закриті багато європейських країн, вони поїхали до нас. Це дуже серйозний внесок у розвиток туристичної галузі і економіки України. За нашими підрахунками, лише цього літа Київ, Одесу, Львів та Буковель відвідали понад 40 тисяч туристів країн (Перської — ред.) затоки. Ми працюємо над тим, щоб наступного року вони повернулись до нас, і щоб привезли з собою нових туристів”, — підкреслив міністр.

Джерело: УНН

Back to top button