Цікаве

В Святошинському районі Києва хочуть збудувати багатоповерхівку на місці ландшафтного заказника (фото)

В Святошинському районі Києва, за адресою Відпочинку, 25 з’явилась нова гаряча точка з незаконним будівництвом. Жителі навколишніх будинків борються за ділянку, яка була визнана ландшафтним заказником місцевого значення «Зелена мрія», пише 1News.

Ця ділянка перебуває у приватній власності ТОВ «Вуд Гейтс». Компанія планує збудувати на площі 0,29 га 21-поверховий будинок.

Днями місцеві жителі помітили, що забудовник почав ставити будівельний паркан та зрізати вікові дуби, які ростуть на ділянці. Зазначається, що там наявні залишки вікової дубрави, яка має рекреаційне значення. Вони, судячи з усього, заважають забудові, тому дерева почали знищувати.

скріншот “Наші грошІ”

Сьогодні ж «Київ оперативний» повідомляє, що за будівельним парканом були помічені чоловіки спортивної статури. «Коротко про ситуацію: за цю ділянку довго боролись – активісти, поліція, депутати, суди. Наче вже заборонили будівництво, як буквально пару тижнів тому суд знову все скасував і тепер типу будувати можна. Забудовник зігнав тітушню і вже з самого ранку тут стоїть паркан, пиляють дерева…», – пишуть в спільноті.

Київрада прийняла рішення про оголошення природної території за адресою Відпочинку, 25 ландшафтним заказником місцевого значення «Зелена мрія» на засіданні 11 березня 2021 року. Але це рішення оскаржила ТОВ «Вуд Гейтс».

25 червня Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) позов фірми задовольнив, визнавши протиправним і скасувавши рішення міської ради. Суд дійшов висновку, що Київрада, приймаючи вказане рішення, діяла не в межах чинного законодавства.

Київрада оскаржила це рішення ОАСК. Однак, 26 серпня, до відкриття провадження у справі, рада подала клопотання про відкликання своєї апеляційної скарги. 13 вересня апеляційний суд його задовольнив і повернув скаргу Київраді.

Місцеві жителі шоковані, адже вважають цю ділянку своєю прибудинковою територією та ландшафтним заказником. Крім того, за їхніми словами, на ділянці проходять підземні води, що є загрозою для проведення будівництва.

Один з жителів навколишніх будинків надіслав 1News фото, як зараз виглядає ділянка. На них видно, що будівельний паркан вже повалено.

Також він додав, що скарги на незаконні дії забудовника вже подані депутатам Київради, міському голові Києва, а також окремо в Зеленбуд та до Національної поліції.

У січні цього року Держархбудінспекція України видала ТОВ «Вуд Гейтс» дозвіл на будівництво 21-поверхового житлового будинку з вбудованими приміщеннями на вул. Відпочинку, 25.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Вуд Гейтс» було створене в жовтні 2019 року.

Серед засновників зазначається ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Новос» та Акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Анхель».

Кінцевим бенефіціаром зазначений Ігор Сірик.

Сірик – колишній депутат Полтавської обласної ради від партії «Батьківщина».

Керівником фонду «Анхель» є Юрій Перцев, який є членом Дніпропетровської обласної організації партії «Фронт змін». Його батько – Олег Перцев, – колишній заступник генерального директора АТ «Об’єднана Гірничо-Хімічна Компанія».

Back to top button