Цікаве

В Одеській області звільнили викладача коледжу, який назвав українську – мовою «окупантів і фашистів»

У користувачів соцмережі викликало шквал обурення таке ставлення викладача державного коледжу до української, яка є мовою викладання та виховання учнів цього навчального закладу

У Чорноморську Одеської області звільнено з посади викладача морського фахового коледжу Одеського національного морського університету Олександра Макаренка, який потрапив у “мовний” скандал, назвавши українську мову в соцмережі Фейсбук мовою “окупантів і фашистів”.

Про це розповів директор коледжу Леонід Жуха, – інформує 1NEWS.

“Сьогодні видано наказ по коледжу, яким звільнено з посади викладача Олександра Макаренка, згідно з п.3 ст.41 КЗпП України – за вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, несумісного з продовженням даної роботи”, – зазначив директор навчального закладу.

Варто зазначити, що в коментарі до допису в Фейсбуці щодо запровадження нових правил української мови Макаренко назвав її мовою “окупантів і фашистів”.

У користувачів соцмережі викликало шквал обурення таке ставлення викладача державного коледжу до української, яка є мовою викладання та виховання учнів цього навчального закладу. Дехто звернувся до Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя.

Реагуючи на “мовний” скандал, заступник директора з освітньо-виховної роботи коледжу Наталія Федорова заявила журналістам про “неприйнятність таких публічних висловлювань з боку викладача навчального закладу”, що пропагує ненависть до державної мови.

Джерело: Укрінформ

Back to top button