Цікаве

В NASA розповіли, коли перші астронавти полетять на Марс

В NASA розповіли, коли перші астронавти полетять на Марс

Фото: Space
В NASA розповіли, коли перші астронавти полетять на Марс

Досягти цієї мети може і не вийде і це пов’язано з тим, що залишилося лише 16 років, тобто, до 2039 року.

У NASA заявили, що перші астронавти можуть здійснити обліт Марса на космічному кораблі вже в 2033 році. Сама висадка на Червону планету відбудеться у 2040 році, пише Space.

“Посадка людей на Червоній планеті в 2040 році після шестимісячної подорожі в космосі є дуже сміливим завданням. Досягти цієї мети може і не вийде і це пов’язано з тим, що залишилося лише 16 років (бо все має бути готове вже до 2039 року), щоб створити всі необхідні технології. Але не лише в цьому справа. Для того, щоб люди змогли полетіти на Марс, потрібно, щоб на Місяці вже на початку 2030-х років існувала база, що постійно діє. Також до цього часу має бути побудована та вже функціонувати місячна космічна станція Gateway. Саме на цій станції будуть знаходитись припаси та астронавти для подальшого польоту на Марс. Також цю станцію і місячну базу потрібно використовувати як випробувальний полігон для польотів на Червону планету”, – розповів Джим Рейтер з NASA.

Астронавти мають полетіти на станцію Gateway, прожити там півроку, потім спуститися на поверхню Місяця і пробути там місяць. Далі вони знову повертаються на орбітальну станцію Gateway на пів року і тільки після цього повернуться на Землю.

Нагадаємо,  раніше компанія американського мільярдера Ілона Маска SpaceX створила відео, в якому показано, як виглядатиме перший політ на Марс з людьми на борту новітньої ракети Starship.

Стало відомо, що знаходиться в ядрі Марса

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button