Цікаве

В Англії знайшли ковальську майстерню залізного віку

В Англії знайшли ковальську майстерню залізного віку

Фото: DIGVENTURES
ковальська майстерня

На місці розкопок вчені знайшли численні артефакти, зокрема металеві деталі та ковальські інструменти.

У Південному Оксфордширі археологи виявили ковальську майстерню залізного віку, що датується 770-515 роками до нашої ери. Про це повідомляє Arkeonews.

Під час розкопок команда DigVentures також знайшла різноманітні предмети, такі як шматки облицювання горна, молотки, залізні бруски та надзвичайно рідкісну знахідку – неушкоджену фурму – сопло через яке повітря вдувається у піч для обробки металу.

Крім того, на місці розкопок виявлено не лише сліди будівлі, а й внутрішні конструкції, зокрема спеціалізоване вогнище та ковадло, які використовувалися для виготовлення артефактів.

“Це неймовірне захоплення – відкривати щось подібне. Це фактично дозволяє нам зазирнути в минуле і побачити, як працював один із найдавніших британських майстрів-ковалів”, – сказав Нат Джексон, директор DigVentures.

Один із фахівців, що досліджував знахідки, Джеррі Макдоннелл, виділив рідкісність неушкодженої фурми. Той факт, що вона датується першими кількома століттями металообробки в Британії, додає їй значущості.

Зокрема він звернув увагу на розмір сопла, що вказує на більший спеціалізований горн, ніж той, який можна знайти в середньостатистичній сільській ковальській майстерні. Це свідчить про серйозну роботу, якою, ймовірно, керував висококваліфікований та елітний коваль.

 Фурма
DIGVENTURES

Раніше повідомлялося, що археологи виявили повне римське поховальне ложе під час розкопок в Лондоні.

У Греції виявили 1600-літню винну крамницю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button