Цікаве

В Амстердамі виявили людину, яка у відсіку шасі вантажного лайнера, прилетіла з Африки

Ті, хто намагається безкоштовно долетіти кудись таким способом, найчастіше не виживають: температура повітря на висоті, на якій літають сучасні лайнери, зазвичай становить близько мінус п'ятдесяти градусів, а саме повітря сильно розріджене, при цьому відсіки шасі, на відміну від салону літака, не герметичні

В аеропорту Амстердама Схіпхол виявили людину, яка “зайцем”, у відсіку шасі вантажного лайнера, прилетіла з півдня Африки – і при цьому залишилася живою.

Про це розповідає 1News.

Ті, хто намагається безкоштовно долетіти кудись таким способом, найчастіше не виживають: температура повітря на висоті, на якій літають сучасні лайнери, зазвичай становить близько мінус п’ятдесяти градусів, а саме повітря сильно розріджене, при цьому відсіки шасі, на відміну від салону літака, не герметичні.

“Чоловіка виявили живим у стабільному стані у відсіку носового шасі літака та відправили до лікарні, – повідомила представниця об’єднаної служби поліції та прикордонної охорони Нідерландів Йоанна Гельмондс.

Цей щасливчик, за припущеннями поліції та преси, прилетів до Нідерландів з Йоганнесбурга або Найробі, а політ з Йоганнесбурга до Схіпхолу триває близько 11 години.

Представник компанії Cargolux Italia підтвердив, що на борту їхнього вантажного літака виявили сторонню людину, проте від подальших коментарів відмовився, пославшись на те, що компанія спочатку має провести власне розслідування.

Представник аеропорту також не розкрив подробиці події, а зазначив лише, що “зайці”, що прибувають на літаках до Голландії – це велика рідкість, і в попередніх випадках це були нелегальні мігранти з Нігерії або Кенії.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button