Цікаве

“Український Стоунхендж” з’явився в Харкові

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Юрій Чевордов, передає 1news.

У Харкові привезли бетонні блоки до спального району, зробивши з них інсталяцію. Її назвали незвичним туристичним об’єктом та “українським Стоунхенджем”. При цьому на інсталяцію витратили майже півтора мільйона гривень.

Згідно з повідомленням, проєкт “Скіфська спадщина” став переможцем Бюджету участі на 2021 рік. Конструкцію встановили на пустирі за житловими будинками на вулиці Бібліка. Вони складаються з бетонних блоків, яким за допомогою спеціальної технології з ефектом старіння матеріалів надали вигляду стародавньої будівлі.

“Автори проєкту розраховують, що подивитися на харківський “Стоунхендж” захочуть щонайменше півмільйона людей на рік і пропонують включити його до списку місць для туристів”, – йдеться у інформації видання.

На конструкціях у камені висічені зображення скіфської тематики, рунічні та зодіакальні символи. Усередині споруди виставлено копії скіфських кам’яних баб. Територію покрили “стародавнім” мощенням: морською галькою, пісковиком, природним каменем.

“Наш харківський Стоунхендж, справді, не тільки схожий, а й за змістом та призначенням абсолютно аналогічний своєму британському колезі. Він відсилає нас у ті далекі допотопні часи, коли існували знамениті Гіпперборея та Атлантида – до їхніх традицій та культури”, – йдеться у дописі на сторінці Індустріальний район Харкова у Facebook.

 

 

 

 

Back to top button