Цікаве

Українсько-польська кінострічка увійшла до програми Канського кінофестивалю

Українсько-польська кінострічка увійшла до програми Канського кінофестивалю

Фото: facebook.com/ukrainefilmagency
короткометражний фільмі Як це було

Цьогоріч це єдиний фільм, який представляє Україну на Каннському кінофестивалі, який відбудеться з 16 по 27 травня 2023 року.

До головного конкурсу короткометражних фільмів 76-го Каннського кінофестивалю увійшла українсько-польська короткометражка As it was, режисерів Анастасії Солоневич та Дам’яна Коцура. Про це повідомляється на сайті фестивалю.

Картина змагатиметься за перемогу із кінострічками з Аргентини, Колумбії, Іспанії, США, Франції, Угорщини, Індонезії, Ісландії, Норвегії, Польщі та Великобританії.

Сюжет стрічки розповідатиме про події які відбуваються взимку 2023 року у Києві. Героїня фільму повертається з-за кордону додому вперше після початку війни в Україні.

Зокрема, головна героїня Лера майже рік живе в Берліні після початку війни в Україні. Вона не почувається там добре, тому приймає рішення повернутися на Батьківщину. Дорогою до Києва вона дізнається, що її родина не в столиці та приїде лише наступного дня. Тому героїня зустрічає свого друга Кирила, з яким проводить день, як до повномасштабного вторгення. Вранці Лера зустрічає свою маму і сестру, і нарешті відчуває себе вдома. Але все ще сумнівається, чи залишиться вона у Києві, чи поїде назад у Берлін.

Раніше повідомлялося, що дебютна стрічка українського режисера Христини Тинькевич Як там Катя? здобула дві нагороди 75-го Міжнародного кінофестивалю.

Оголошено програму Канського кінофестивалю

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button