Цікаве

Українська стрічка здобула перемогу на кінофестивалі в Оберхаузені

Українська стрічка здобула перемогу на кінофестивалі в Оберхаузені

Фото: Кадр з фільму
Чорнобиль 22

Журі кінофестивалю відзначило те, як режисер передає напругу в зображенні російського вторгнення, додавши, що інтерв’ю у фільмі роблять його важливою роботою не лише сьогодні, а й для майбутніх поколінь.

Українська кінострічка режисера Олексія Радинського Чорнобиль 22 отримала гран-прі на Міжнародному кінофестивалі короткометражних фільмів в Оберхаузенію. Про це він повідомив у своєму Telegram.

Документальний фільм розповідає про воєнні злочини російських окупаційних військ у Чорнобильській зоні, та оповідає історію окупації Чорнобильської АЕС. Кадри, зняті на мобільний телефон, доповнюються в картині свідченнями місцевих мешканців і працівників станції.

“Під час роботи над фільмом ми провели понад двадцять інтерв’ю зі свідками російських воєнних злочинів у зоні. Ці люди дуже різні: від працівників атомної станції до екологів. Їхні свідчення об’єднують одне спостереження: росіяни опинилися в Чорнобилі, не маючи жодного уявлення про те, куди вони справді потрапили”, – поділився Радинський.

Також режисер зазначив, що був би радий не знімати фільм про окупацію Чорнобильської електростанції, і якби цей сюжет залишився у сфері наукової фантастики. Проте доля розпорядилася інакше.

Раніше повідомлялося, що гільдія письменників Америки, яка об’єднує майже 11 500 сценаристів, оголосила страйк.

Українсько-польська кінострічка увійшла до програми Канського кінофестивалю

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button