Цікаве

Українка винайшла систему виведення криптовалюти без банків

Винахідниця стверджує, що система є повністю децентралізованою і не вимагає для виконання переказу обов’язкових послуг зовнішніх централізованих платіжних систем або банків

Українка Ганна Мельничук запатентувала автономну систему електронних платежів для криптовалют.

Про це повідомляє 1News.

Сьогодні в загальновідомих платіжних системах і сервісах, таких як Visa, MasterCard, PayPal, Western Union та ін., системи проведення платежів є централізованими, тобто вимагають наявності спеціалізованих серверів для здійснення послуг і жорсткої авторизації користувачів, відстежують всі дії користувачів і оперують виключно фіатними (паперовими) коштами.

Використання найближчого аналога системи можливе лише разом з користуванням послугами централізованих банківських систем.

Українка створила нову електронну систему для прямих грошових переказів між користувачами без прив’язки до банківської системи, з використанням криптовалютних протоколів для проведення операцій і зберіганням даних користувачів в розподіленій файловій системі, наявністю внутрішньої системи захищеного обміну електронними повідомленнями.

Система працює через додатки, встановлені на електронних пристроях користувачів, які імплементують технологію взаємного перетворення фіатних грошей і криптовалют і синхронізуються з модулем електронного гаманця, інтегрованого з гаманцями криптовалютних систем.

Тут користувачі можуть робити миттєві або відкладені грошові перекази іншим користувачам, з якими був встановлений контакт засобами системи або інший передбачений спосіб, а також приймати або відхиляти перекази від інших користувачів. Вбудований в додаток модуль обробки переказів дозволяє відправляти або отримувати грошові перекази за допомогою закупівлі, переказу і продажу криптовалюти.

Винахідниця стверджує, що система є повністю децентралізованою і не вимагає для виконання переказу обов’язкових послуг зовнішніх централізованих платіжних систем або банків.

Джерело: dev.ua

Back to top button