Цікаве

Україна займає перше місце за рівнем дитячого алкоголізму

87% українських школярів хоча б раз пили алкогольні напої, 26% – вживають алкоголь кілька разів на місяць.

Такі дані Всесвітньої організації охорони здоров’я представила волонтер ГО «Дух нації» Аліна Мариненко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, – інформує 1News.

ГО «Дух нації» розпочинає у Києві два проекти, спрямовані на подолання дитячого алкоголізму – «Алкостоп» та «Алкорейд». Головна мета проекту «Алкостоп» – припинити незаконне розпиття алкоголю у громадських місцях. «Ми просто виходимо до тих людей, пропонуємо спочатку утилізувати алкоголь, якщо вони не погоджуються – пропонуємо обміняти на яблука. Якщо виникає конфлікт – ми викликаємо правоохоронні органи, тому що ми розуміємо, що всі повинні дотримуватися законів України», – розповів Роман Орел, лідер молодіжного крила Громадської організації «Дух Нації».

Головна ідея кампанії «Алкорейд» – зупинити продаж алкоголю неповнолітнім. Активісти вже провели близько 10 рейдів – у кожному магазині, який вони перевіряли, не дотримуються закону та продають алкоголь неповнолітнім.

Окрім цього, активісти зустрічаються зі школярами та розповідають про небезпеку вживання наркотичних речовин. Протягом минулого року, ГО «Нарконон» провела лекції для 70 тисяч школярів з 10 міст України. «У нас є розроблена лекція «Майбутнє дітей України вільне від наркотиків», яку ми читаємо перед дітьми у таборах, школах, ПТУ, коледжах. Лекції читають волонтери – батьки та соціально відповідальні люди, які розуміють, що проблема є, і з цим треба щось робити», – наголосила Наталія Головцова, керівник громадської організації «Нарконон».

Джерело: uacrisis.org

Back to top button