Цікаве

Учені знайшли спосіб лікувати рак за допомогою паразитів

Учені знайшли спосіб лікувати рак за допомогою паразитів

Цей метод може бути ефективним для лікування багатьох видів пухлин у дітей

Онкологи з Університету Нінбо та дослідники з Сільськогосподарського університету Шаньсі у Китаї виявили, що паразит токсоплазма (Toxoplasma gondii) допомагає у боротьбі зі злоякісними новоутвореннями.

Медики дослідили, що паразит, який живе у клітинах людини, виробляє велику кількість білків для протидії імунному захисту. Учені створили мутований штам Toxoplasma gondii, який не може розмножуватися, і за допомогою ін’єкції ввели його мишам у «холодні» клітини раку, які не провокували імунної відповіді.

Учені відзначили, що у місці ін’єкції утворилося запалення і імунітет почав реагувати на пухлину. Зростання пухлин сповільнилося, а виживання гризунів збільшилося.

Лікарі сподіваються, що найближчим часом розроблять подібну методику лікування людей. Очікується, що цей спосіб буде ефективним для лікування карциноми простати і багатьох видів пухлин у дітей.

Нагадаємо, нещодавно в США почали тестувати першу вакцину від раку грудей — найпоширенішого виду онкології серед жінок у всьому світі. За статистикою, рак грудей зустрічається у 100 на 100 тисяч жінок віком від 13 до 90 років.

Back to top button