Цікаве

Учені з’ясували, що викликає у людини бажання вчинити самогубство

Учені з’ясували, що викликає у людини бажання вчинити самогубство

Дослідження проводили фахівці з понад 20 країн світу

На великий жаль самогубство ще й досі залишається актуальною проблемою у світі. Учені активно досліджують явища, які спонукають людей на цей крок.

Група науковців з Міжнародного консорціуму з генетики суїцидів провели дослідження в ході якого виявили, що саме викликає у людини бажання спричинити самогубство.

Над питанням працювало близько 260 учених з понад 20 країн світу. Вони уважно вивчили будову геному 30 тис мешканців країн, у яких спостерігається найбільша кількість випадків суїциду, а також 520 тис осіб, які ніколи не замислювалися про самогубство.

В ході аналізу науковці виявили цікаву ділянку ДНК, яка здебільшого й викликає у людини думки про самогубство. Фахівці з’ясували, що ця частина ДНК належить до сьомої хромосоми, яку раніше пов’язували зі шкідливими звичками та психічними відхиленнями. 

Сьогодні ж учені напряму пов’язують цю ділянку ДНК саме з суїцидом, бажання до якого формують різні мутації у ній. 

«Це говорить про необхідність вивчити, як варіації в цій ділянці ДНК впливають на схильність до суїцидів за наявності та при відсутності психічних розладів», – зазначив головний автор публікації, доцент Університету Вандербільта в Нешвіллі Дуглас Рудерфер.

Back to top button