Цікаве

Учені виявили, що гриби можуть знизити ризик онкології у чоловіків

Учені виявили, що гриби можуть знизити ризик онкології у чоловіків

Японські вчені з університету Тохоку дізналися, що гриби можуть запобігти виникненню ракових клітин у чоловічої статі.

Попри те, що властивості та смак грибів можуть багатьом не подобатися, у цього продукту є корисна властивість, яка сильно допоможе вашому здоров’ю. Дослідники провели велике дослідження, щоб виявити зв’язок між вживанням грибів та раком простати у чоловіків. У аналізі взяли участь 36 499 віком понад 37 років. Учені звертали увагу на харчові та шкідливі звички учасників, їх фізичну активність та стан здоров’я. Протягом часу, поки проводився тест, 3,3% опитаних захворіли на рак передміхурової залози. 

Дослідники помітили, що чоловіки, які вживали в їжу гриби 1 або 2 рази на тиждень, на 8% менше ризикували захворіти на онкологію, ніж ті, хто їв продукт рідше. У тих, хто їв гриби тричі на тиждень, ризик знизився на 17%.

Фахівці зробили припущення, що такий вплив їжі на здоров’я пов’язаний із вмістом у грибах антиоксиданту L-ерготионеїна. При цьому доктор Шу Цзянь акцентував увагу на тому, що краще слідкувати за своїми харчовими звичками загалом, а не інтуїтивно та бездумно додавати у дієту певні продукти. 

Back to top button