Цікаве

Учені розповіли, що на ризик діабету впливає місце проживання – де безпечніше мешкати

Учені розповіли, що на ризик діабету впливає місце проживання – де безпечніше мешкати

Фахівці розповіли, що може зменшити ризику діабету

Учені провели експеримент і дійшли до цікавих висновків щодо зв’язку ризику розвитку діабету та місця проживання.

Дослідники вивчили здоров’я 4,1 млн ветеранів, у яких не був діагностований діабет з 2008 по 2016 роки, але протягом 5 років у 13,2% з них розвинулася ця хвороба. Найвищу поширеність діабету продемонстрували мешканці густонаселених міських районів, а найнижчу – сільської місцевості та передмістя.

Окрім цього, вчені проаналізували місцезнаходження фастфудів і магазинів, які знаходилися поблизу з будинками учасників експертів. Згідно результатам дослідження, ріст кількості фастфудів у міських районах на 10% підвищують ризик діабету на 1%, а у сільському та приміському районі – на 2%.

Цікаво, що якщо по сусідству з людиною був розташований магазин, де є широкий вибір продуктів, то ризик діабету зменшувався. Висновок досить простий: якщо поблизу людини немає закладу харчування зі здоровою кухнею, а магазин розташований далеко, то з великою ймовірністю людина віддасть перевагу фастфуду.

«Наші результати показують, що обмеження розміщення ресторанів швидкого харчування може бути ефективним заходом для зниження ризику діабету 2 типу серед населення», – розповіли вчені.

Back to top button