Цікаве

У центрі Чумацького Шляху чорна діра почала поглинати більше матерії

Чорна діра, яка розташовується в центрі Чумацького Шляху, почала поглинати набагато більше матерії, пише 1NEWS з посиланням на zn.ua.

Сама чорна діра при цьому ніяк не проявляється, а речовина, що що поглинається нею, перед втягуванням світиться.

В ході дослідження вчені проаналізували зображення чорної діри за 23 роки. Виявилося, що яскравість об’єкта – аномальна.

«На першому зображенні, яке я побачив, чорна діра була настільки яскравою, що я спочатку прийняв її за зірку S0-2, тому що я ніколи не бачив Стрільця А* таким яскравим. Але швидко стало ясно, що джерелом повинна бути чорна діра і це було дійсно захоплююче», -заявив провідний автор дослідження Туан До.

Одне з пояснень цього може полягати в тому, що коли зірка S0-2 наблизилася до чорної діри влітку 2018 року, вона втратила значну кількість речовини. Інше пояснення пов’язане з об’єктом, відомим як G2, який, швидше за все, є подвійною зіркою. Цей об’єкт наближався до чорної діри в 2014 році і цілком ймовірно, що це теж супроводжувалося втратою значних мас зоряної речовини.

Ще одним можливим поясненням цього може бути те, що чорна діра «перекусила» астероїдом, походження якого на даний момент неясно.

 

 

 

 

Back to top button