Цікаве

У Темзі знайшли наконечник стріли, віком майже тисячу років

33-річна мешканка Лондона зуміла відшукати у багнюці на березі Темзи унікальний наконечник стріли, яка була випущена з великого лука 900 років тому, повідомляє 1NEWS з посиланням на ukrrain.com.

Моніка Баттлінг-Сміт є археологом-аматором, у Великобританії це свого роду національний спорт: тисячі людей по всій країні досліджують з металошукачами і без них історичні місця, в надії знайти давнину.

“Це був перший раз, коли я вийшла “на полювання” в цьому році, і через ізоляцію я не знала, коли знову зможу вийти. Я була б щаслива знайти монету, або скам’янілість, але коли я побачила наконечник, моє серце завмерло”, – розповіла жінка.

У неї є дозвіл від властей Лондона збирати старожитності на березі Темзи, і зараз в її колекції кілька куль, мушкетних зарядів і навіть кілька гарматних ядер.

Про такі знахідки необхідно повідомляти в Лондонський музей, що Моніка і зробила, і в даний час організація Portable Antiquities Scheme проводить оцінку наконечника стріли.

Вважають, що стрілу випустили з лондонського Тауера 900 років тому, за часів правління Річарда I, прозваного Левиним серцем і його брата, короля Джона.

У той час більшість збройових складів розташовувалося в лондонському Тауері, так що стріла цілком могла прилетіти звідти і застрягти в багнюці, яка і зберігала її протягом століть, поки Темза не викинула її на берег.

 

 

 

 

 

Back to top button