Цікаве

У США презентували прототип надзвукового лайнера

У США компанія Boom Supersonic представила прототип надзвукового авіалайнера Overture, який отримав назву XB-1, передає 1NEWS з посиланням на aspekty.net.

«Майбутній авіалайнер зможе літати на швидкості, що на 10 відсотків перевищує швидкість відомого Конкорда, його крейсерська швидкість складе 2.2 Маха (2700 км/год)», — йдеться в повідомленні.

Літак XB-1 має фюзеляж, довжиною 21,6 метра, його оболонка виготовлена зі складного вуглецевого композиту. Три двигуни General Electric J8-15 виробляють сумарно 5,44 тонни (12000 фунтів) тяги.

«У 2021 році ми плануємо розпочати льотні випробування прототипу XB-1, які є важливим етапом на шляху реалізації нашої головної мети — подоланням пасажирським авіалайнером звукового бар’єру при нульовому балансі викидів вуглецю в навколишнє середовище», — розповів засновник і генеральний директор компанії Блейк Шолль.

Відомо, що польоти на надзвукових швидкостях з 1973 року заборонені над територією США, виключаючи території військових полігонів і авіаційних баз.

Керівництво компанії сподівається, що їм вдасться в найближчому майбутньому отримати відповідний дозвіл на проведення випробувань.

Компанія Boom Supersonic є однією з багатьох авіаційних компаній, що працюють в напрямку надзвукових пасажирських польотів, які повинні забезпечити переліт з Лондона в Нью-Йорк за 3,6 години часу при ціні на квиток не більш як 5 тисяч доларів США.

 

 

 

 

 

Back to top button