Цікаве

У США посадили у в’язницю на 12 років російського хакера

Андрій Тюрін був найнятим хакером у схемі, яка принесла сотні мільйонів доларів і торкнулася майже 140 млн клієнтів

Російського хакера Андрія Тюріна, який здійснив одну з найбільших кібератак проти американського банку, засудили до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє 1NEWS.

Тюрін 2019 року визнав себе винним у крадіжці даних клієнтів банку JPMorgan Chase & Co та інших компаній. Він був найнятим хакером у схемі, яка принесла сотні мільйонів доларів і торкнулася майже 140 млн клієнтів.

Тюрін під час засідання у федеральному суді Мангеттена сказав, що його було залучено в незаконну схему. Він попросив вибачення в усіх, кому заподіяв шкоди.

Тюріну загрожувало від 15 до 20 років за ґратами. Окружна суддя США Лаура Тейлор Свейн заявила, що скоротила строк покарання через “надзвичайно суворі” умови, із якими він зіткнувся в ув’язненні у Грузії до екстрадиції у США. В американській в’язниці Тюрін заразився коронавірусом. Йому буде зараховано час, який він уже відсидів.

Москвича Тюріна заарештували у Грузії за запитом США 2018 року. Він діяв у складі злочинної групи, троє інших членів якої перебували в Ізраїлі.

2015 року двох поплічників Тюріна заарештувала влада Ізраїлю, їх екстрадували у США, 2016 року третього заарештувала влада США.

Джерело: Гордон

Back to top button