Цікаве

У Швейцарії створили бункери для еліти на випадок апокаліпсису

У Швейцарії створили бункери для еліти на випадок апокаліпсису

Фото: oppidum.com
Бункер для багатіїв

Вартість варіюється в межах близько 100 мільйонів доларів. Ціна залежить від місця розташування, розмірів та оздоблення.

 
Швейцарська фірма Оппідум створює величезні підземні бункери для найбагатших людей у ​​світі. Арсенал площею три тисячі квадратних метрів може бути встановлено на глибині 15 метрів під землею разом із шлюзом і камерою знезараження, пише Daily Mail.
 
Конструкцію збудовано відповідно до специфікацій НАТО з використанням такого самого складу, що застосовується для будівництва атомних електростанцій.
 
Бункер є повністю герметичним і, за потреби, може бути повністю ізольований від зовнішньої атмосфери, наприклад у разі техногенної чи природної катастрофи.
 
Прибувши на наземний вертолітний майданчик, власники бункера можуть спуститися майже під землю, щоб потрапити у величезний гараж, який призначений для зберігання колекції престижних автомобілів. Після того, як власники бункера пройдуть крізь повітряний шлюз, повністю обладнаний на зразок дезактиваційної камери, вони побачать приватну художню галерею, безпечну конференц-залу, комфортабельні спальні, критий сад, спа-салон та інші вигоди для повсякденного користування.
 
Є також сховище для зберігання колекцій витворів мистецтва, золота, грошей та інших цінностей.
 
Внутрішні противибухові двері ведуть у чудовий вестибюль із підлогою із дрібнозернистого масиву дерева.
 
Бункер має внутрішній сад, зімітований під його зовнішній вигляд. Квіти й рослини підтримує складний автоматичний полив. Завдяки повністю змодельованому світловому спектру схід і захід сонця та зміну пір року можна бачити у просвіті, щойно підняти голову.
 
Ретрит містить басейн, наповнений солоною або ж прісною водою, а також є повна колекція тренажерів.
 
Вода подається із глибини землі із приватної криниці, повністю незалежної від громадського водопостачання. У разі відключення електроенергії, у разі збою у подачі електроенергії чи під час нестабільної роботи мережі енергосистема плавно перемикається на одне з численних альтернативних відмовостійких джерел живлення, включаючи подвійні дизель-генератори і резервні батареї.
 
У компанії зазначили, що їхні бункери є доступними у ЄС, Великобританії, США та ОАЕ. За технологіями НАСА, складські приміщення містять запаси харчів тривалого зберігання та поживну їжу, якої вистачає на місяці, і навіть роки.
 
Щодо ціни, вартість бункера початкового рівня становить 10 мільйонів доларів – верхньої межі ціна не має. За словами генерального директора, вартість моделі L’Heritage становить близько 100 мільйонів доларів, а остаточна ціна залежить від місця розташування, розмірів та оздоблення.
 

 
Нагадаємо, раніше компанія Oreo створила бункер на випадок зіткнення Землі з астероїдом 2018 VP1.
 
Євросоюз збудує бункер для переговорів – ЗМІ
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button