Україна

У Румунії зробили заяву щодо Patriot для України


У Румунії зробили заяву щодо Patriot для України

Після зустрічі із Байденом румунський лідер заявив, що готовий до обговорення передачі Києву системи ППО, але хоче побачити, що Румунія отримає натомість.

Румунія відкрита для обговорення відправки ракетної системи Patriot в Україну. Про це у вівторок, 7 травня, заявив президент країни Клаус Йоганніс, передає Reuters та AP.

Таку заяву він зробив після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні. Йоганніс зазначив, що протягом останніх кількох тижнів точилася дискусія про те, хто може надати Patriot Україні.

“Президент Байден згадав про це … під час нашої зустрічі, і я сказав, що я відкритий для обговорення. Я повинен обговорити це у Вищій раді оборони, щоб побачити, що ми можемо запропонувати, і що ми можемо отримати натомість, тому що неприйнятно залишити Румунію без протиповітряної оборони, – сказав Йоганніс.

Як повідомляється, президент США Джо Байден прийняв президента Румунії Клауса Йоханніса у вівторок в Білому домі. Зустріч в Овальному кабінеті мала відзначити два десятиліття членства Румунії в НАТО.

На початку зустрічі Байден пожартував, що підтримував вступ Румунії в НАТО, коли був сенатором “180 років тому”, і сказав, що альянс став сильнішим після інтеграції Румунії.

Байден зазначив, що румунські та американські війська воювали та тренувалися пліч-о-пліч. Президент США похвалив Румунію за те, що вона “активізувалася” для допомоги Україні у протистоянні російській агресії.

Раніше повідомлялося, що Греція готова передати Україні систему Patriot за певних умов.

ЗМІ дізналися, коли Німеччина передасть Україні Patriot

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + seven =

Back to top button