Цікаве

У ресторанах Пекіна збираються лімітувати споживання їжі

У Пекіні розглянули новий звід правил, що вимагають від ресторанів ввести посаду куратора, який буде переконувати відвідувачів відмовитися від надмірних замовлень їжі і її марнотратства, повідомляє 1NEWS з посиланням на «Українськi Новини».

Людина, на яку буде покладено ця відповідальність, буде нагадувати відвідувачам ресторанів упакувати залишки їжі і не замовляти страв надміру, йдеться в документі, розглянутому на 29-й сесії ПК Зборів народних представників Пекіна 15-го скликання.

Проект зобов’яже постачальників послуг в сфері громадського харчування продавати відвідувачам, які прийшли поодинці або удвох, популярні страви меншими порціями. У ньому також говориться, що ресторанам-порушником даних правил буде винесено попередження або навіть виписаний штраф в розмірі до 10 тис. юанів (1537 дол. США).

Китайський уряд приділяє підвищену увагу проблемі марнотратства в їжі і, щоб приборкати це соціальне явище, запустило загальнонаціональну кампанію “Чисті тарілки”.

Згідно з даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, приблизно одна третина продуктів харчування або близько 1,3 млрд. тонн на рік в усьому світі витрачається або викидається.

Згідно з оцінками, щорічно на обідніх столах ресторанів в китайських містах марнується 17-18 млн. тонн їжі, якою б вистачило, щоб нагодувати 30-50 млн. осіб.

 

 

 

 

 

Back to top button