Цікаве

У Раді пропонують доплачувати кінотатрам за фільми англійською

У Раді пропонують доплачувати кінотатрам за фільми англійською

Фото: Shutterstock
У Раді пропонують відшкодовувати кінотеатрам витрати за показ фільмів англійською

Англійська є найпопулярнішою іноземною мовою серед українців, нею розмовляють 40% жителів країни.

У Верховній Раді пропонують затвердити державну програму щодо сприяння вивченню англійської мови. В її межах пропонується відшкодовувати кінотеатрам витрати на показ фільмів англійською, якщо квитки на такі фільми розкуповуватимуть погано. Про це у понеділок, 3 червня, повідомили у Комітеті гуманітарної та інформаційної політики.

Парламентський комітет вже підтримав відповідну правку до законопроєкту про застосування англійської мови в Україні, який у 2023-му подав президент Володимир Зеленський. 

Схвалена правка зазначає, що за показ іноземних фільмів англійською мовою на вказаних умовах відшкодування відповідних витрат буде на добровільних засадах. Але з дотриманням низки вимог:

  • кожен зал повинен провести не менше ніж вісім сеансів фільмів англійською мовою впродовж місяця;
  • щонайменше два публічні покази повинні бути впродовж тижня у будь-який час, у вихідний та/або робочий день з початком показу після 18.00.

Відомо, що у листопаді 2023 року Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт №9432 про застосування англійської мови в Україні. 

Раніше повідомлялося, що міністерство культури та інформаційної політики розробляє план впровадження англійської мови в кінотеатрах з урахуванням інтересів глядачів і кінотеатрального бізнесу.

Президент Володимир Зеленський подав у ВР законопроєкт про новий статус англійської мови. У документі запропоновано визначити категорії посад, робота на яких передбачатиме обов’язкове знання англійської мови.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

4 Comments

  1. Пропозиція відшкодовувати кінотеатрам витрати за показ фільмів англійською мовою може стати важливим кроком для популяризації англійської серед українців та підтримки кіноіндустрії. Вона також сприятиме підвищенню рівня володіння іноземною мовою в країні.

  2. Пропозиція відшкодовувати кінотеатрам витрати за показ фільмів англійською мовою може стати важливим кроком у популяризації вивчення англійської серед українців. Це також сприятиме розвитку культурного обміну та підвищенню рівня володіння мовою в країні.

  3. Запровадження державної програми з відшкодування витрат на показ фільмів англійською мовою є важливим кроком для сприяння вивченню цієї мови серед українців. Це рішення може не лише підвищити рівень володіння англійською, але й підтримати кінотеатральний бізнес.

  4. Програма відшкодування витрат кінотеатрам за показ фільмів англійською мовою, яку пропонують у Верховній Раді, спрямована на популяризацію англійської мови серед українців. Це може стати важливим кроком до підвищення рівня володіння англійською мовою в країні.

Back to top button