Цікаве

У нових готелях стануть обов’язковими системи сортування сміття та пилоприбирання

У нових змінах у державні будівельні норми щодо проектування готелів введені обов’язкові вимоги щодо влаштування сучасних систем роздільного сортування сміття при проектуванні нових або реконструкції існуючих будівель готелів. Норми вже опубліковані та почнуть діяти з 1 жовтня цього року.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, передає 1News.

“Ця корисна ініціатива сприятиме зменшенню шкідливого впливу на середовище та навчатиме культурі поводження із відходами. Вона запроваджується з 1 жовтня при проектуванні нових або реконструкції існуючих готелів. Ми маємо відходити від радянських практик збирання сміття і назавжди залишати в минулому такі речі як сміттєпроводи”,- наголосив він.

Згідно зі змінами у ДБН, у житлових і громадських приміщеннях готелів необхідно передбачати системи роздільного сортування сміття, а також системи очищення від сміття і пилоприбирання. Вміст пилу в повітрі житлових приміщень готелів повинен бути не більше ніж 0,15 мг/кв. м. Раніше ж у готелях заввишки 2 поверхи і вище обов’язково влаштовувалися сміттєпроводи.

Джерело: Лев Парцхаладзе у Facebook

Back to top button