Цікаве

У НАСА назвали причину загибелі у майбутньому всього живого на Землі

Наступний мільярд років наша планета може втратити багату киснем атмосферу, і не виключено, що всі живі істоти загинуть, пише 1NEWS з посиланням на Діалоги.

До такого висновку прийшли співробітники американського космічного агентства НАСА і фахівці університету Тохо в Японії.

За допомогою незвичайної симуляції Землі вони встановили, в які терміни на нашій планеті загине все живе. При своєму моделюванні вчені враховували біологічну активність, кліматичні зміни, сонячну активність і різні біологічні процеси. Як виявилося, Сонце буде ставати ще гарячішим, і вміст вуглекислого газу в атмосфері почне падати через поглинання тепла молекулами діоксиду вуглецю і їх руйнування. Озоновий шар теж зникне. Як стверджують вчені, через 10000 років рівень CO2 в атмосфері виявиться нижче критичної позначки.

Це спровокує неможливість всіх рослин підтримувати процес фотосинтезу. Коли почнуть зникати рослини, почнеться масове вимирання морських і сухопутних тварин. Як вважають фахівці, цей процес може виявитися стрімким в тому випадку, якщо буде спостерігатися рекордний викид метану. Після цього етапу на планеті залишаться тільки анаеробні мікроорганізми, і цей етап Землі буде схожий на біосферу до появи складних організмів.

 

 

 

 

Back to top button