Цікаве

У Київській школі економіки спрогнозували, доки триватиме поточна хвиля епідемії COVID-19 в Україні

Тривалість поточної хвилі може бути довшою за минулу

Поточна хвиля епідемії COVID-19 в Україні може тривати до початку 2022 року.

Так вважають експерти Київської школи економіки (KSE), – інформує 1News.

“Тривалість поточної хвилі може бути довшою за минулу. Минула хвиля тривала 72 дні, наразі вона може тривати довше, тобто може захопити і початок 2022 року”, – сказав керівник центру економіки охорони здоров’я KSE Юрій Ганиченко.

Він зазначив, що середній час перебування регіону в “червоній” зоні з досвіду весняної хвилі становив 37 днів, розкид становить від 22 до 63 днів.

Водночас Ганиченко зазначив, що з “червоної” зони епіднебезпеки всі регіони можуть вийти вже на початку січня, проте “все залежатиме від того, як проявлятиме себе штам “дельта” в Україні”.

Експерт зазначив, що смертність в Україні вже вийшла на пікові значення, наразі вона становить у середньому 485 осіб на добу. Водночас експерт додав, що KSE не переглядатиме своїх прогнозів щодо смертності й загальна кількість померлих від COVID-19 до кінця 2021 року становитиме 68-92 тис.

Ганиченко нагадав, що ризик смерті від COVID-19 у повністю вакцинованих зменшується в 11 разів.

За даними KSE, кількість госпіталізацій за минулий тиждень зросла на 22% порівняно з попереднім періодом і перевищує кількість виписок на третину, до цього протягом шести тижнів кількість госпіталізацій перевищувала кількість виписок наполовину.

“Навантаження на систему охорони здоров’я продовжує зростати, але меншими темпами”, – сказав Ганиченко.

За оцінками KSE, резерв ліжок із киснем в Україні становить майже 20-25 тис.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button