Цікаве

У Києві школярі створили найбільший україномовний кросворд

Запитання до кросворду учні складали командно та писали їх маркерами на аркушах ватману, що був прикріплений в залі школи

У Києві школярі створили найбільший кросворд українською мовою, що містить 1153 символи, з яких складено 203 слова.

Про це інформує 1NEWS.

Букви кросворду нанесені на хенд-мейд кубики та розташовані на стіні в залі школи.

Кросворд завбільшки 8 на 2 метри. Усі слова мають від 2-х до 5-ти перетинів, що свідчить про певний рівень складності кросворду. Горизонталь містить 98 слів. Вертикаль – 104 слова.

Запитання до кросворду учні складали командно та писали їх маркерами на аркушах ватману, що був прикріплений в залі школи.

Назва кросворду зображена на кубиках помаранчевого кольору. Основні слова кросворду: освіта, доброчесність, екологічність, волонтерство, комунікація, вчитель, учень, дислексія.

Щоб підтримати інклюзивну освіту всі букви, а також видрукувані запитання до кросворду були створені за допомогою спеціального шрифту dyslexic tolerant.

У створенні кросворду активну участь брала школярка-дислексик Дарина Зайко, яка сама склала декілька запитань до кросворду і написала їх на аркуші ватману.

Зазначається, що кросворд та запитання можна отримати в надрукованому вигляді на аркушах А4 після фіксації Рекорду України.

Джерело: op.ua

Back to top button