Цікаве

У Китаї виявили новий небезпечний вірус

У Китаї виявили новий небезпечний вірус

У китайських провінціях Шаньдун та Хенань виявлено вже 35 пацієнтів із небезпечним вірусом

Він, ймовірно, має тваринне походження, та несе небезпеку як для них, так і для людей.

У Китаї виявили новий геніпавірус, який отримав назву Ланья (Langya henipavirus, LayV). Він, ймовірно, має тваринне походження, і становить небезпеку як для них, так і для людей. Про це йдеться у статті, опублікованій у медичному журналі The New England Journal of Medicine.

Наразі у китайських провінціях Шаньдун та Хенань виявлено вже 35 пацієнтів, які заразилися цим вірусом. Смертельних випадків поки що не зафіксовано.

Зв’язок між хворими людьми ще не встановлений, як і те, чи може вірус передаватися від людини до людини. Серед тварин Ланья найчастіше зустрічається у землерийок, антитіла до нього також виявили у кіз та собак.

Серед симптомів вірусу Ланья лихоманка, слабкість, кашель, анорексія, біль у м’язах, нудота, блювання і головний біль.

Вчені виявили схожість нового вірусу з іншими геніпавірусами – найбільше він схожий на Моцзян (Mojiang).

Донедавна світу були відомі лише два геніпавіруси, небезпечні для людей – Ніпах і Хендра. Захворювання на них може протікати як у безсимптомній формі, так і у вигляді тяжкої респіраторної інфекції з летальним кінцем. Їхніми переносниками в дикій природі є кажани.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Китаї зафіксовано спалах COVID-19. Щоденна кількість виявлених випадків зараження зросла до найвищого рівня за останні сім тижнів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button