Цікаве

У Китаї вчені виявили фрескові гробниці династії Мін

Археологи виявили цегляні гробниці, прикрашені багатими фресками, датованими династією Мін (1368-1644) у місті Чанчжі, провінція Шаньсі, північний Китай, передає 1news з посиланням на lenta.ua.

Було знайдено три гробниці, імовірно, сімейні гробниці ранньої династії Мін. Дві з них цілі. Дах третьої, прямокутної цегляної гробниці зі склепінною стелею, обвалився, пошкодивши стіни та вміст, але залишки розпису все ще видно.

Інститут археології провінції Шаньсі розпочав розкопки минулого року перед початком будівництва дороги. Вони виявили могилу на південному сході, одну на півночі та одну на південному заході ділянки. Прямокутна гробниця з обваленою стелею була південно-східною. Два інші цегляні з пірамідальним дахом. Вони в хорошому стані, а фрески дуже схожі за стилем і тематикою все ще в яскравому кольорі.

Фрески зображують релігійні мотиви та сцени з повсякденного життя, відображаючи ідею про те, що люди будуть жити після смерті майже такими ж життям, як і раніше. Центральні похоронні камери розписані квітами та штучними архітектурними елементами, включаючи дерев’яні двері, решітчасті вікна, колони, карнизи та крокви, що імітують стиль резиденції того періоду.

Фрески також містять небесні образи. На даху зірка. На східній стіні знаходиться червоний диск із птахом у центрі, який представляє сонце та міфологічну ворону або фенікса, пов’язаного з сонцем. На протилежній стіні — місяць, білий диск, на якому під деревом стоїть міфологічний Нефритовий Кролик, який постійно бив еліксир життя.

Цегляна восьмикутна споруда, виявлена під час розкопок, мабуть, виконувала якусь ритуальну функцію, пов’язану з гробницями. Він має п’ять футів у діаметрі і має шість ніш на внутрішніх стінах, куди поміщалися статуетки та інші предмети. У ході розкопок було виявлено 18 предметів, у тому числі велика кераміка, бронзові монети та бронзові дзеркала.

 

 

 

Back to top button