Цікаве

У Китаї після запуску впала космічна ракета

У Китаї після запуску впала космічна ракета

Фото: Скріншот
Аварія сталась через “структурну несправність”

Частини ракети Tianlong-3 були розкидані в “безпечній зоні”, але спричинили локальну пожежу.

В центральному Китаї перший ступінь ракети Tianlong-3, яку розробляє компанія Beijing Tianbing Technology Co, впав після запуску і вибухнув у горбистій місцевості міста Гун’ї. Про це повідомило Reuters з посиланням на компанію у неділю, 30 червня.

Вказано, що аварія сталась через “структурну несправність”. Частини ракети були розкидані в “безпечній зоні”, але спричинили локальну пожежу. Її вдалося швидко загасити. Ніхто не постраждав.

Двоступінчаста Tianlong-3 – багаторазова ракета-носій компанії Beijing Tianbing Technology Co (вона також відома як Space Pioneer – ред.). Розробники вважають, що у майбутньому вона за продуктивністю може порівнюватися з Falcon 9 від SpaceX.

Нагадаємо, у травні Китай запустив у космос новітню ракету Long March-6C (Великий похід-6C). Вона має довжину 43 метри і стартову масу приблизно 215 тонн. Ракета здатна доставити на 500-кілометрову орбіту корисний вантаж вагою близько 2,4 тонни.

Раніше у Китаї запустили ракету Gravity-1. Її називають найпотужнішою у світі твердопаливною ракетою. Ракета має три основні ступені та чотири прискорювачі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 1 =

Back to top button